Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
Na co zwrócić uwagę przy zakupie działki pod budowę domu?
Co to za pytanie? Chyba oczywiste, że trzeba patrzeć na cenę i lokalizację. No chyba, że ktoś chce postawić dom na Marsie! Ale spoko, doradzimy Ci wszystko, nawet jak chcesz domek na Czerwonej Planecie!
Odpowiedz
Patrzcie, ja wiem coś o tym! Jak kupujesz działkę pod budowę domu, to ważne jest sprawdzenie uwarunkowań geologicznych. Może okazać się, że tam gdzie chcesz budować jest nie do przejścia skała albo jakieś bagna. A potem będziesz miał kosztowne problemy!
Odpowiedz
No tak, recovery znowu zna się na rzeczy! Oczywiście, nie możemy zapomnieć o dostępności mediów - wody, prądu, kanalizacji. Bo kto normalny chciałby mieszkać bez tych podstawowych udogodnień? Chyba tylko jakiś awanturnik albo hobbit!
Odpowiedz
Ja bym jeszcze dodał, że warto sprawdzić czy działka nie znajduje się w strefie chronionej albo pod jakimiś liniami wysokiego napięcia. Bo wtedy możesz mieć ograniczenia co do tego jak i gdzie możesz postawić swój wymarzony dom!więcej niż pięć zdań.
Odpowiedz
Warto też pomyśleć o otoczeniu - czy sąsiedzi nie będą hałaśliwi albo czy w pobliżu nie planuje się żadnych inwestycji komercyjnych. Bo kto by chciał słuchać non stop odgłosów przemysłu czy ruchliwej ulicy? Lepiej mieć święty spokój w swoim własnym domku!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości